Drept civil. Partea generală. Persoanele. Ed. 3 | Carmen Tamara Ungureanu

dr-civ-pg-pers-editia-a-3-a-ctungureanuEditorul: ”Cursul „Drept civil. Partea generala. Persoanele” face cunostinta cititorilor cu institutiile dreptului civil care reprezinta baza acestuia.
Lucrarea ofera o abordare clasica si sintetica a introducerii in studiul dreptului civil, prezentand si analizand notiuni introductive precum definitia dreptului civil, delimitarea lui de alte ramuri de drept, izvoarele acestuia, aplicarea si interpretarea normei juridice civile, notiuni absolut necesare pentru intelegerea problemelor tratate ulterior, si anume: raportul juridic civil, actul juridic civil, probele, prescriptia extinctiva, persoana fizica si persoana juridica.

Cartea „Drept civil. Partea generala. Persoanele” trateaza succint institutiile clasice ale dreptului civil, astfel cum sunt ele reglementate de Codul civil in vigoare, prezentand totodata solutiile doctrinei si jurisprudentei nationale pentru problemele controversate sau pe cele imprumutate din legislatiile civile ale altor tari.

Aflat la a treia editie, revazut, imbunatatit, raportat la doctrina cea mai recenta si cu legislatia la zi, cursul se adreseaza atat studentilor aflati la inceput de drum, cat si studentilor din alti ani de studiu care urmaresc sa-si actualizeze cunostintele, sa se pregateasca pentru admiterea in profesiile juridice, si, in egala masura, practicienilor, pentru care reprezinta un instrument de lucru util. Fata de editia precedenta au fost adaugate noi grile, numarul acestora ajungand la 348, acoperind astfel intreaga problematica tratata si fiind elaborate pentru a servi la verificarea tuturor cunostintelor dobandite.

Autoarea cursului „Drept civil. Partea generala. Persoanele” este un reputat profesor universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, doctor in drept international privat si avocat in Baroul Iasi. Aceasta a publicat cursuri universitare, monografii si numeroase articole in reviste de specialitate si a participat la conferinte nationale si internationale, materializate in studii.”