Drept comercial român. Curs universitar | Olga-Andreea Urda

Copyright by UJMAG.ro

Editorul: ”Lucrarea Drept comercial roman dezvolta evoluția normelor de drept comercial, in special sub aspectul modificarilor generate de intrarea in vigoarea a noului Cod civil.

Prezenta lucrare susține sistemul monist si tratarea dreptului comercial ca ramura de drept privat de sine statatoare, cu aplicarea institutiilor noi introduse odata cu noul Cod civil.

Sunt analizate normele aplicabile profesionistilor, precum si societatile reglementate de Legea nr. 31/1990.

Astfel, am prezentat profesionistul comerciant persoana fizica si regulile specifice aplicabile raporturilor juridice dintre profesionisti, iar partea cea mai vasta a lucrarii este alocata societatilor reglementate de Legea nr. 31/1990, urmarind in special aspectele referitoare la modul de organizare si functionare a acestora.

Noutatea adusa de prezenta lucrare consta in abordarea noilor concepte introduse de noul Cod civil, dar și a modificarilor aduse Legii nr. 31/1990.

Cartea Drept comercial roman se adreseaza studenților si masteranzilor facultatilor de drept, precum si antreprenorilor interesati de maniera de organizare a activitatilor economice.”