Teste grilă pentru examene de an, licență și admitere în profesiile juridice. Ed. 4 | Iosif R. Urs (coord.)

Teste grila pentru examene de an_ed- 4- UrsProf. univ. dr. Iosif R. Urs: ”Redactata de un colectiv de cadre didactice de la Universitatea Titu Maiorescu, aceasta culegere de teste grila a fost conceputa initial ca instrument de verificare a cunostintelor pentru studentii universitatii, in vederea pregatirii examenului de licenta.

De la o editie la alta, s-a dovedit din ce in ce mai mult ca lucrarea a depasit adresabilitatea gandita de noi, fiind preferata si de catre studentii de la alte facultati, precum si de numerosi candidati la concursurile de admitere in profesiile juridice. Iar acest fapt a reprezentat pentru noi un argument suficient de important ca sa regandim intreaga conceptie a lucrarii, astfel incat ea sa raspunda in cat mai mare masura acestei utilizari multiple: examenele de an, examenul de licenta si concursurile de admitere sau definitivat in profesiile juridice.

In completare fata de editia a treia, in actuala editie au fost introduse intrebari noi la fiecare materie precum si un capitol nou la materia Drept civil, denumit „Profesionistii”. Mai exact, lucrarea include acum 1206 teste grila din Dreptul civil, 360 din Dreptul procesual civil, 798 din Dreptul penal si 716 din Dreptul procesual penal, acestea fiind reactualizate in conformitate cu ultimele modificari legislative aduse noilor coduri prin Legea 75/2016, O.U.G. 18/2016, precum si prin deciziile Curtii Constitutionale.

Grilele de tip semi-deschis (cu una sau doua variante de raspuns corecte), selectate si formulate cu profesionalism, respecta modelul de testare de la admiterea in magistratura si in barou, intentia autorilor fiind cresterea in dificultate a intrebarilor pentru a pregati, in mod eficient, atat studentii, in vederea pregatirii pentru examenele de an, cat si candidatii la examenele de admitere in profesiile juridice.

De subliniat ca toate raspunsurile au un corespondent in textele legale in vigoare. In plus, pentru a inlesni verificarea raspunsurilor corecte, la disciplinele Drept procesual civil si Drept procesual penal, raspunsurile sunt insotite de articolul corespunzator din Codul de procedura civila si, respectiv, Codul de procedura penala.

Colectiv AUTORI (in ordinea materiilor prezentate)
– Conf. univ. dr. Carmen Todica – Drept civil. Teoria generala. Persoanele
– Lect. univ. dr. Violeta Slavu – Drept civil. Teoria generala
– Prof. univ. dr. Iosif R. Urs – Drept civil. Teoria drepturilor reale, Teoria obligatiilor civile, Contracte speciale, Succesiuni
– Lect. univ. dr. Petruta Ispas – Drept civil. Teoria drepturilor reale, Teoria obligatiilor civile, Contracte speciale, Succesiuni
– Conf. univ. dr. Manuela Tabaras – Drept civil. Contracte speciale
– Asist. univ. dr. Anemari Opritoiu – Drept civil. Contracte speciale
– Lect. univ. dr. Ioan Morariu – Drept civil. Succesiuni
– Prof. univ. dr. Smaranda Angheni – Drept civil. Profesionistii
– Lect. univ. dr. Madalina Dinu – Drept procesual civil
– Conf. univ. dr. Constantin Sima – Drept penal – partea generala
– Lect. univ. dr. Rodica Burdusel – Drept penal – partea generala
– Lect. univ. dr. Bogdan Varjan – Drept penal – partea speciala
– Asist. univ. drd. Georgiana-Maria Teodorescu – Drept penal – partea generala, Drept procesual penal
– Asist. univ. drd. Teodor Manea – Drept penal – partea generala
– Prof. univ. dr. Alexandru Boroi – Drept penal – partea speciala
– Lect. univ. dr. Monica Pocora – Drept penal – partea speciala
– Prof. univ. dr. Carmen Paraschiv – Drept procesual penal
– Conf. univ. dr. Andreea Simona Uzlau – Drept procesual penal”