Editorul: ”Lucrarea Drept civil. Teoria generala a obligatiilor contractuale abordeaza obligatiile contractuale din perspectiva dispozitiilor noului Cod civil roman, avand ca pilon central, in mod cat se poate de firesc, contractul, ca principal izvor de obligatii ce deriva din acte juridice. Aspectele inedite surprinse in noua reglementare, unele dintre acestea de absoluta noutate, sunt reliefate intr-un mod original de catre autor, in mod sistematic si usor accesibil, pe parcursul intregii lucrari.
Sunt avute in vedere, in principal, solutiile oferite de literatura juridica si jurisprudenta provinciei canadiene Québec, o astfel de strategie de abordare fiind eficienta si oportuna, in viziunea autorului, in conditiile in care textele de lege din cele doua coduri (Codul civil roman si Codul civil Québec) sunt similare si, in anumite situatii, chiar identice; or, cei 17 ani de existenta ai legii canadiene sunt in masura sa lamureasca anumite aspecte controversate. De asemenea, sunt subliniate aspectele de esenta din regulile de codificare a dreptului privat european, in principal cele cuprinse in PECL si DCFR si, nu in ultimul rand, din izvoarele secundare ale Codului nostru civil, respectiv Codul civil italian si Codul civil francez. Din acest punct de vedere, cursul Teoria generala a obligatiilor contractuale reprezinta si o importanta lucrare de drept comparat.
Abordarea puncteaza, de asemenea, o privire comparativa a textului actualului Cod civil, evidentiindu-se, in mod consecvent, asemanarile, dar, mai cu seama, deosebirile fata de Codul civil anterior.
Lucrarea Drept civil. Teoria generala a obligatiilor contractuale se adreseaza, in principal, studentilor si masteranzilor facultatilor de drept, dar, in aceeasi masura, este utila si practicienilor, propunand solutii la probleme juridice care nu se bucura inca de o orientare invariabila in dreptul privat intern.”