Fișe de drept penal pentru admiterea în magistratură și avocatură. Ed. 2 | Alexandru Boroi, Simona Anghel

Fise de drept penal pentru admiterea in magistratura si avocatura Editia a 2-a - Boroi, AnghelEditorul: ”UPDATE: Cartea include si modificarile aduse NCP si NCPP prin O.U.G. din 18 mai 2016

Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Legile de executare reuneste textele actualizate ale noilor coduri penale, inclusiv cu modificarile aduse prin Legea nr. 75/2016 si O.U.G. adoptata in sedinta de Guvern din 18 mai 2016.

Pentru orice student de drept care aspira la o cariera in domeniul juridic, fie aceea de magistrat, fie de avocat, este esential raportul dintre cantitatea si calitatea informatiilor necesare promovarii examenului si timpul alocat asimilarii acestor informatii.

In ajutorul candidatilor, au fost elaborate Fisele de drept penal pentru admiterea in magistratura si avocatura, oferind acestora elementele indispensabile promovarii cu succes a examenelor.

Cuprinsul acestei carti este conceput astfel incat participantii la examene sa aiba o viziune clara si de ansamblu asupra materiei. Informatiile sunt usor accesibile, structurate intr-o forma logica, actualizate din punct de vedere legislativ si completate cu deciziile recente ale Curtii Constitutionale si ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pentru facilitarea activitatii de studiu, lucrarea incorporeaza textele de lege potrivit Codului penal in vigoare, actualizat, comparatii interinstitutionale si numeroase exemple jurisprudentiale.

Asadar, editia a 2-a a lucrarii asigura acuratetea informatiilor prin prisma ultimelor modificari aduse Codului penal si a interpretarilor oferite de instantele supreme.

Fisele sunt elaborate in concordanta cu tematica propusa pentru admiterea la Institutul National al Magistraturii si pentru examenul de primire in profesia de avocat. Cu toate acestea, institutiile analizate se regasesc si in tematica examenelor de an, licenta ori definitivat (INM/INPPA), acestea fiind utile si candidatilor la aceste examene.

Noutatea introdusa de Editura Hamangiu, impreuna cu publicarea acestei carti, este crearea unei colectii special dedicate studentilor si participantilor la concursurile nationale din domeniu. Asadar, Fisele de drept penal pentru admiterea in magistratura si avocatura, fac parte, incepand din acest an, din colectia Concursuri si examene si sunt tiparite intr-un format aparte, adaptat conceptului de fise, tabele si scheme. Modificarea formatului intr-unul mai mare (20×22,5 cm) aduce un plus cititorului, facilitand vizualizarea si asimilarea rapida a informatiilor necesare promovarii examenelor.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.