Drept penal. Partea generală. Caiet de seminar. Vol. 1 | Teodor Manea, Simona Anghel

Drept penal. Partea generala. Caiet de seminar. Vol. 1 Teste grila. Spete - Manea, AnghelEditorul: ”Drept penal. Partea generala. Caiet de seminar. Vol. 1 Teste grila. Spete se adreseaza in principal studentilor si are ca scop fixarea cunostintelor dobandite in studiul partii generale a dreptului penal.

Caietul este organizat pe institutii, in ordinea in care acestea sunt studiate, atingand aspectele esentiale ale materiei si punctand particularitatile de aplicare si interpretare. Acest prim volum trateaza aplicarea legii penale, aspecte generale cu privire la infractiune, cauzele justificative si cele de neimputabilitate, tentativa, unitatea si pluralitatea de infractiuni, probleme privitoare la autor si participanti.

Lucrarea este compusa din doua parti, un capitol ce cuprinde 112 teste grila cu unul sau doua raspunsuri corecte si un capitol cu 140 de spete preluate din practica judecatoreasca recenta, adaptata in spirit didactic.

Elaborarea acestui caiet de seminar e justificata de necesitatea obisnuirii studentului atat cu modalitatea de evaluare tip grila, cat si, mai ales, cu modul de redactare a hotararilor judecatoresti.

S-a urmarit tematica propusa pentru examenele de an, astfel incat institutiile prezentate au in vedere, in primul rand, materia necesara sustinerii cu succes a acestora, insa, prin abordarea practica, caietul este menit sa dezvolte spiritul critic al studentilor si abilitatea acestora de analiza.”

Pentru a cumpara aceasta carte, click aici.