Dreptul organizațiilor internaționale | Mihail Niemesch

Dreptul organizatiilor internationale_NiemeschEditorul:Lucrarea abordeaza, intr-o maniera concisa si sintetica, organizatiile internationale, recunoscute actualmente ca unul dintre subiectele relatiilor internationale.

Expunerea materiei este succinta si densa, autorul propunandu-si transmiterea informatiilor esentiale intr-o forma facila, dar si invitarea la reflexie prin compararea a diverse opinii juridice sau prin punerea in discutie a situatiilor politice internationale curente, cum ar fi invadarea si anexarea Crimeii. Intentia didactica a autorului este concretizata si prin sectiunile de intrebari-grila atasate la finalul fiecarui capitol sau prin anexele in care au fost introduse textele unor tratate si conventii internationale reprezentative, utile cu precadere pentru dezbaterile de la seminare.

Structura lucrarii cuprinde sapte capitole, in care sunt tratate, mai intai, aspectele generale ale organizatiilor internationale si izvoarele dreptului international. Latura speciala a cursului are in vedere cele mai importante organizatii interguvernamentale, intre care se disting Organizatia Natiunilor Unite, Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord, anumite organizatii regionale de referinta sau bancare, precum si cele cu specific economic, comercial si de cooperare.

Dreptul organizatiilor internationale se adreseaza, cu prioritate, studentilor, atat acelora de la facultatile de drept, cat si acelora care urmeaza studii de alte profiluri. Lucrarea constituie, de asemenea, o buna introducere pentru acel segment al publicului larg interesat de problematica organizatiilor internationale.”