Contracte profesionale speciale în reglementarea noului Cod civil | Andreea-Teodora Stănescu

Contracte profesionale - stanescuEditorul: ”Lucrarea Contracte profesionale speciale in reglementarea noului Cod civil este destinata, cu precadere, studentilor facultatilor de drept. Autoarea, cadru didactic la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, si-a concentrat cercetarea in jurul contractelor profesionale, obiect de studiu al disciplinei Drept comercial. Obligatiile.

Dupa configurarea, in primele doua capitole, a celor mai importante particularitati ale obligatiilor nascute in exploatarea unei intreprinderi (din perspectiva teoriei generale a obligatiilor), respectiv a celor generate de incheierea de catre profesionisti a contractelor „traditional” civile(vanzare, schimb, locatiune, antrepriza, societate, mandat, depozit, imprumut, renta viagera, intretinere, joc si pariu, respectiv de tranzactie), urmatoarele capitole sunt destinate analizei regimului juridic al anumitor contracte profesionale speciale reglementate de Codul civil:contractul de furnizare, contractul de report, contractul de comision, contractul de consignatie, contractul de agentie, contractul de intermediere, contractul de cont curent, contractul de cont curent bancar, contractul de depozit bancar, contractul de facilitate de credit si contractul de inchiriere a casetelor de valori. Pentru fiecare contract au fost detaliate, in principal: mecanismul calificarii unui acord de vointe drept un anumit contract, mecanismul incheierii contractului, efectele si incetarea acestuia.

Cartea reprezinta rezultatul incercarii de a raspunde problemelor teoretice si practice frecvent invocate in aceasta materie, precum si punctul de plecare al unei cercetari viitoare mai ample in domeniul contractelor incheiate in exercitiul activitatii unei intreprinderi.”