Ghidul Directivelor europene privind TVA. Vol. I. Introducere în sistemul european de TVA | Ben Terra, Julie Kajus. [Control știintific și revizie traducere: Radu Bufan, Florin Dobre și Natalia Svidchi]

Ghidul Directivelor europene privind TVAEditorul: ”Cu incepere de la 1 iulie 2013, cele 28 de state membre ale Uniunii Europene percep TVA pornind de la „o baza uniforma de evaluare”. In toate aceste state, legislatiile nationale privind TVA se bazeaza pe legislatia UE, in special Directiva 2006/112/CE privind sistemul comun al TVA, de reforma a Primei si a celei de a Sasea Directive TVA, cu modificarile lor ulterioare. O directiva este obligatorie pentru fiecare stat membru, in ceea ce priveste rezultatul care trebuie atins, dar permite autoritatilor nationale sa aleaga forma si metodele de atingere a unui astfel de rezultat. Ca urmare a acestei libertati de alegere, legislatiile nationale privind TVA nu sunt identice. Insa, la analiza finala, legislatia UE este cea decisiva; contribuabilii pot identifica multe drepturi in cadrul acesteia.

Tocmai de aceea, la initiativa Profesorului Radu BUFAN, recunoscut specialist in fiscalitate, Editura Hamangiu ofera tuturor celor interesati de interpretarea si aplicarea legislatiei TVA versiunea in limba romana a celei mai importante carti in materia taxei pe valoarea adaugata, o adevarata biblie a TVA-ului european – Ghidul Directivelor europene privind TVA. Publicat anual de International Bureau of Fiscal Documentation Olanda (IBFD), acest set de doua volume usor de folosit, ofera o imagine de ansamblu asupra celor mai importante parti ale directivelor TVA din Europa.

Vol. I. Interpretarea si aplicarea directivelor TVA reprezinta un studiu sistematic al implicatiilor principiilor juridice asupra chestiunilor legate de impozitele indirecte si asupra regulilor privind TVA, in vigoare in Uniunea Europeana, precum si un comentariu al Jurisprudentei Curtii de Justitie a Uniunii Europene in materia impozitelor indirecte, in special TVA. Vol. II. Textele consolidate ale Directivelor TVA cuprinde textul consolidat al Directivei 2006/112/CE a Consiliului privind sistemul comun al TVA (Directiva TVA), cu modificarile sale ulterioare, inclusiv Regulamentul (UE) nr. 282/2011 cu modificarile sale ulterioare. In limba romana volumul II va fi disponibil numai in format electronic si se ofera gratuit tuturor celor care achizitioneaza volumul I in format tiparit.

Editia in limba romana a Ghidului directivelor europene privind TVA este publicata sub egida CECCAR – Corpul Expertilor Contabili si al Contabililor Autorizati din Romania si in parteneriat cu International Fiscal Association Romania.

Pentru a cumpara aceasta carte, click aici.