Fișe de procedură civilă pentru admiterea în magistratură și avocatură. Ed. 3 | Gabriela Răducan, Mădălina Dinu

fise de procedura civila - ed 3- raducanEditorul: ”La elaborarea Fiselor de procedura civila, autoarele au urmarit in primul rand tematica propusa pentru admiterea la INM si pentru primirea in profesia de avocat, in vederea sustinerii cu succes a acestor examene, dar, ca noutate, in prezenta editie au tratat si alte institutii procesuale civile, pentru a oferi o prezentare cat mai larga a procedurii civile. Mai exact, au fost introduse fise referitoare la aplicarea in timp a normelor de drept procesual civil, la abuzul de drept procedural, la calea ordinara de atac a apelului, iar investirea cu formula executorie este abordata pe larg, ca o fisa individuala, si nu in cadrul titlurilor executorii.

Sunt analizate din punct de vedere teoretic institutiile dreptului procesual civil, fiind evidentiate inclusiv raspunsurile venite in intampinarea celor mai des intalnite probleme din practica, ce se regasesc adesea in randul intrebarilor de examen.

Fisele se remarca printr-un efort de sistematizare si esentializare a informatiei complexe a procedurii civile, organizata cu ajutorul elementelor grafice, menite sa ofere lucrarii o structura logica si omogena. Din acelasi deziderat de claritate, textul este insotit frecvent deobservatii lamuritoare, de corelari cu alte institutii, precum si de tabele comparative, care permit o mai buna intelegere a diferentelor dintre institutii similare. Cartea cuprinde sinumeroase exemple, care faciliteaza insusirea materiei si disting volumul de fata printre altele de acelasi gen.

Editia a treia a lucrarii este revizuita si completata in conformitate cu republicarea Codului de procedura civila in M. Of. nr. 247 din 10 aprilie 2015 si cu jurisprudenta la zi a Curtii Constitutionale si a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Fisele de procedura civila sunt recomandate in primul rand candidatilor la concursurile si examenele de admitere in profesiile juridice, dar poate constitui si un instrument util pentru pregatirea seminariilor si examenelor de an sau licenta. Interesul aratat pentru editiile anterioare ale Fiselor de procedura civila face din acestea un suport de studiu de referinta pentru asimilarea facila a materiei sau pentru recapitularea cunostintelor gata insusite.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.