Teste-grilă pentru examenele de admitere în profesiile juridice. Drept civil. Ed. 2 | Florin Moțiu (coord.)

Copyright by UJMAG.ro

Editorul:Realizata de un colectiv de autori cu mare experienta, format din judecatori, formatori ai Institutului National al Magistraturii, cadre didactice care predau la facultati de drept din tara si specialisti din cadrul Ministerului Justitiei, lucrarea Teste-grila pentru examenele de admitere in profesiile juridice. Drept civil este utila nu numai candidatilor la concursul de admitere in magistratura, ci si studentilor facultatilor de drept, pentru examenul de licenta, sau absolventilor facultatilor de drept, pentru examenele de admitere in alte profesii juridice.

Ineditul lucrarii consta in aceea ca variantele de raspuns sunt insotite si de explicatii ale autorilor, precum si de trimiteri la texte legale sau la lucrari din doctrina relevante, astfel incat cei interesati sa inteleaga optiunile autorilor.

In afara grilelor nou-adaugate la fiecare dintre institutiile juridice abordate, avand in vedere experienta de anul trecut de la examenul de admitere la Institutul National al Magistraturii, aceasta a doua editie a lucrarii contine si minispete, care ii confera acesteia si un pronuntat caracter practic.

La elaborarea lucrarii s-a avut in vedere tematica la disciplina Drept civil, elaborata de Institutul National al Magistraturii pentru concursul de admitere in magistratura din august-octombrie 2015.”