Teste grilă pentru concursuri și examene licență, admiterea în magistratură, promovare în funcții de execuție, admitere și definitivat în avocatură. Ed. 6 | colectiv de autori

teste Raducan ed.6Editorul:Editia a 6-a a Testelor grila pentru concursuri si examene – licenta, admiterea in magistratura, promovare in functii de executie, admitere si definitivat in avocatura este in continuare cea mai cuprinzatoare carte de acest tip (aproximativ 4400 de grile).
In completare fata de editiile anterioare, grilele sunt clasificate pe nivele de dificultate, au fost  introduse intrebari noi la fiecare materie, precum si un capitol privind Organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

***

Testele grila pentru concursuri si examene reprezinta deja un reper printre studentii facultatilor de drept si printre candidatii care se pregatesc pentru admiterea in magistratura si avocatura. Cartea ramane una dintre putinele culegeri care aduna sub aceeasi coperta grile din toate materiile de examen, modificate si sporite de la an la an, fiind cu siguranta si cea mai cuprinzatoare, argumente care justifica si locul castigat printre instrumentele de studiu necesare promovarii examenelor si concursurilor juridice.

Fata de editia anterioara, aceasta editie aduce cateva noutati importante:
•    un total de 4389 de grile: civil – 1869, procedura civila – 1194, penal – 500, procedura penala – 676, organizarea si exercitarea profesiei de avocat – 150;
•    au fost introduse peste 600 de intrebari noi, la toate materiile, dintre care multe sub forma de mini-spete;
•    s-a adaugat un capitol cu grile din Organizarea si exercitarea profesiei de avocat, ceea ce face posibila acum testarea integrala a cunostintelor pentru a trece cu succes examenele de admitere si definitivat in avocatura;
•    toate grilele de procedura civila au in vedere republicarea oficiala a Codului de procedura civila din aprilie 2015;
•    autorii au restructurat intreaga lucrare, clasificand grilele pe nivele de dificultate, marcate prin semne grafice, pentru a permite astfel cititorului o rezolvare selectiva, in functie de tipul de examen si gradul de complexitate urmarit.

Testele au fost adaptate cu modificarile legislative la zi, inclusiv cu deciziile Curtii Constitutionale si hotararile Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntate in recursurile in interesul legii pana la data publicarii.

Alaturi de suplimentarea numarului de teste grila si de punerea in acord a tuturor raspunsurilor cu modificarile legislative intervenite pana in momentul publicarii, printre noutatile semnificative aduse de prezenta editie se numara si clasificarea grilelor pe nivele de dificultate: de la * – grile de testare a cunostintelor de o complexitate redusa si ** – grile de dificultate medie, corespunzatoare acelora de la un examen de licenta sau acelora mai facile de la admiterea in INM sau Barou, pana la *** – grile complexe, cu un grad de dificultate ridicat.

La fiecare examen candidatii vor regasi atat grile mai simple, cat si intrebari complexe, ce presupun combinarea, pentru rezolvarea corecta, a mai multor institutii din materia pe care o testeaza. Se doreste ca lucrarea sa permita candidatilor sa isi verifice cunostintele fie pe nivele, rezolvand grilele gradual, de la cele mai simple pana la cele mai dificile, fie la rand, in conditii de examen, unde vor intalni intrebari de varii grade de dificultate.

In ceea ce priveste tematica, in lucrarea Teste grila pentru concursuri si examene – licenta, admiterea in magistratura, promovare in functii de executie, admitere si definitivat in avocaturaautorii au avut in vedere in mod deosebit bibliografia si programa stabilite de Institutul National al Magistraturii, respectiv, Institutul National de Pregatire si Perfectionare a Avocatilor.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.