Teste-grilă pentru admiterea în magistratură și avocatură 2015. Drept penal. Drept procesual penal | Emilian Stănișor

Copyright by UJMAG.ro

Editorul: ”Lucrarea de fata se adreseaza, in principal, candidatilor la concursurile organizate de Institutul National al Magistraturii, dar, in egala masura, poate fi utilizata de studentii sau absolventii facultatilor de drept, participanti la concursuri sau examene, unde punctarea sau, dupa caz, notarea se face pe baza testelor-grila (susținerea licentei la facultatile de drept, admiterea in avocatura etc.).

Sunt prezentate circa 1000 de grile din disciplinele Drept penal general, Drept penal special si Drept procesual penal, Partea generala si Partea speciala, toate fiind intocmite potrivit dispozitiilor din noile coduri.

Un element de originalitate il reprezinta explicatiile variantelor de raspuns, acolo unde este cazul, atat a celor corecte, cat si a celor incorecte. Lucrarea contine si grile intocmite in bazadeciziilor de admitere a recursurilor in interesul legii si a hotararilor prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie pana la 1 martie 2015.

De asemenea, sunt explicate tehnicile de intocmire si regulile de solutionare a grilelor, cu exemple din materia dreptului procesual penal.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.