Concurs de admitere la INM și Magistratură 2015. Proba 3. Interviul. Etică și deontologie judiciară. Ghid pentru susținerea interviului | Cristi Danileț

13277_6939_prd.jpgEditorul: ”Visul oricărui absolvent al facultăţii de drept este să devină judecător sau procuror. Importanţa acestor profesii considerate drept elita lumii juridice şi garanţiile unui statut de invidiat acordate de stat magistraţilor fac ca în fiecare an numărul concurenţilor pentru ocuparea nobilei funcţii de judecător sau procuror să fie în creştere.

Despre lucrare
Îndrumarul de faţă este menit să ghideze candidaţii în a face faţă cu brio tuturor componentelor interviului pe care îl vor susţine în faţa comisiei de examinare. Cum etica şi deontologia judiciară constituie materie obligatorie pentru auditorii de justiţie şi pentru noii magistraţi recrutaţi şi dată fiind importanţa acesteia în evoluţia ulterioară a unui magistrat, prezenta publicaţie poate fi utilizată ca material bibliografic şi de judecătorii şi procurorii în funcţie.

Ediţia 2015
Ediţia de faţă aduce la zi legislaţia cuprinsă în lucrare şi completează cu noi exemple practice şi noi documente necesare a fi folosite drept bibliografie pentru pregătirea interviului.

Din cuprins
– interviul ca probă de concurs
– metodologia privind organizarea si desfăşurarea interviului de admitere
– dileme ale eticii judiciare
– comentariile Principiilor de la Bangalore
– profilul magistratului în sistemul juridic din România
– Ghidul european cu privire la etica si conduita procurorilor
– Ghidul privind relaţia dintre sistemul judiciar din România şi mass-media
– rugăciunea unui judecător

Puncte forte
– prezentarea condiţiilor şi a etapelor de intrare în magistratură
– descriere succintă a componentelor interviului
– sfaturi pentru pregătirea interviului
– exemple de întrebări primite la interviu
– cele mai importante documente pe care orice candidat trebuie să le cunoască.”