Dreptul comerțului internațional. Contracte de comerț internațional | Carmen Tamara Ungureanu

Dreptul comertului international. Contracte de comert international - UngureanuEditorul: ”Aceasta lucrare a fost scrisa cu intentia de a fi un „ghid” al principalelor aspecte pe care le implica elaborarea, negocierea, incheierea si executarea contractelor in domeniul comertului international.

Sunt analizate clauzele specifice contractelor de comert international, cu accentuarea unora impuse de evolutia tehnicii.

Sunt prezentate, pe scurt, in toata diversitatea lor, contractele de comert international. Debutand cu influenta comertului electronic asupra tuturor contractelor de comert international se analizeaza contractele clasice: contractul de vanzare internationala de marfuri, contractele de comercializare, contractele de transport, contractele de transfer de tehnologie, contractele de finantare, insistandu-se succint asupra unor contracte „de ultima generatie”, putin analizate in literatura de specialitate.

Un spatiu considerabil a fost alocat solutionarii litigiilor care au legatura cu contractele de comert international. Problematica a fost abordata folosind o succesiune logica in trei pasi: cine solutioneaza litigiul, care sunt regulile sau legea de solutionare si, pasul final, cel mai important, cum va fi pusa in executare solutia data litigiului.

Cartea se adreseaza atat studentilor facultatilor de drept din anii terminali, cat si masteranzilor, precum si practicienilor interesati de specificul si evolutia contractelor de comert international, iar bibliografia de ultima ora indicata, in parte disponibila si online, da posibilitatea celor interesati sa aprofundeze materia in domeniile lor de specialitate.”