Drept penal român. Partea generală | Constantin Mitrache, Cristian Mitrache

Copyright by UJMAG.roEditorul: ”Cursul Drept penal roman. Partea generala este destinat studentilor din anul II de studiu de la Facultatea de Drept.

La elaborarea cursului Drept penal roman. Partea generala au fost avute in vedere reglementarile noului Cod penal (Legea nr. 286/2009) și ale Legii nr. 187/2012 pentru punerea in aplicarea a noului Cod penal.

Noile reglementari din Codul penal au fost examinate și sistematizate pe institutiile fundamentale ale dreptului penal: infractiunea, raspunderea penala si sancțiunile de drept penal.

Institutiile de drept penal care au cunoscut o reglementare noua au primit un spațiu generos in cadrul cursului, beneficiind de explicații mai ample, pentru o cunoaștere de amanunt. In acest sens ar putea fi enumerate problemele de: aplicare a legii penale in timp si spatiu, notiunea de „infractiune”, cauzele justificative si de neimputabilitate, pedepsele accesorii si pedepsele complementare, raspunderea penala a minorilor, raspunderea penala a persoanei juridice s.a.

Prin valorificarea opiniilor exprimate in literatura de specialitate s-a oferit o deschidere pentru o mai buna cunoastere a institutiilor de drept penal de catre studenți si de catre cei interesati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.