Contractul de donație în noul Cod civil | Bujorel Florea

Contractul de donatie _Editorul: ”Lucrarea evidentiaza trasaturile caracteristice ale contractului de donatie, astfel cum acestea au fost reglementate prin dispozitiile noului Cod civil.

Pe langa caracterizarea generala a acestui tip de contract, sunt relevate aspecte legate de conditiile de validitate, principiul irevocabilitatii donatiei, drepturile si obligatiile partilor, atat din perspectiva raporturilor dintre ele, cat si fata de terti, precum si cazurile de revocare a donatiei. Totodata, sunt prezentate dispozitiile referitoare la raportul donatiilor si la partajul de ascendent prin donatie.

Opiniile doctrinare in materie, aferente legislatiei anterioare si celei in vigoare, precum si punctele de vedere ale autorului in ceea ce priveste controversele juridice in aria examinata sunt completate de trimiterile la practica judiciara care isi mentine aplicabilitatea si in prezent.

Lucrarea se adreseaza teoreticienilor, dar si practicienilor juristi, care au posibilitatea de a regasi solutii la problemele practice cu care se confrunta.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.