Dreptul protecției consumatorilor. Introducere în materia siguranței alimentare | Mihaela-Georgiana Iliescu

Protectia consumatoruluiEditorul: ”Problematica privind siguranta produselor alimentare si protectia consumatorilor este un subiect care prezinta interes atat pentru consumator si pentru producator, indiferent daca acestia au calitatea de profesionisti sau non-profesionisti, cat si pentru specialistii in domeniu.

Lucrarea de fata isi propune ca obiectiv principal identificarea, din sfera larga a reglementarilor de dreptul protectiei consumatorilor, a acelor reglementari speciale care au ca scop siguranta alimentara si, implicit, asigurarea protectiei sanatatii si a sigurantei consumatorilor, precum si analizarea acestora. Pornind de la finalitatea mentionata, cartea reliefeaza atat cadrul conceptual, cat si cadrul legal general al sigurantei alimentare la nivel european si national.

Sunt tratate de asemenea problema speciala a organismelor modificate genetic, a alimentelor si a ingredientelor alimentare inedite, cea a suplimentelor alimentare, cu precadere din perspectiva obligatiilor si a raspunderii ce revin subiectelor de drept care introduc asemenea alimente pe piata, precum si formele specifice, in materia sigurantei alimentare, ale obligatiei de informare a consumatorilor.

Cartea prezinta o deosebita utilitate atat din punct de vedere teoretic, cat si practic, fiind de o incontestabila actualitate, prin aceasta imbogatindu-se literatura de specialitate in domeniul sigurantei alimentare, cu atat mai mult cu cat acest domeniu este foarte putin abordat de doctrina romana.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.