Drept procesual penal. Grile pentru testarea cunoștințelor | Camen-Silvia Paraschiv

Dr.proc.pen._ParaschivAutorul: ”Dreptul procesual penal permite verificarea cunostintelor intr-o multitudine de forme, iar grilele asigura asimilarea chintesentei (institutiilor) oricarei materii. Dupa cum stim, de cativa ani, concursurile de admitere la Institutul National al Magistraturii si Barou testeaza cunostintele candidatilor cu ajutorul acestei metode.

In contextul actual, intrarea in vigoare a unui nou Cod de procedura penala impune insusirea si fixarea noilor institutii, atat pentru teoreticieni, cat si pentru practicieni, motiv pentru care am optat pentru aceasta culegere (cuprinzand mai bine de 900 de grile).

Lucrarea presupune verificarea cunostintelor dobandite respectand intocmai dispozitiile Codului de procedura, raspunsurile corecte fiind insotite de indicarea temeiului de drept (articolul sau articolele din Cod) ce a stat la baza elaborarii fiecarei grile.

Recomandam, asadar, aceasta culegere studentilor, masteranzilor, candidatilor la concursuri, dar si practicienilor, in vederea unei intelegeri mai apropiate de realitatea pe care legiuitorul a avut-o in vedere la momentul elaborarii acestui Cod.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.