Explicațiile noului Cod penal. Vol. II. Art. 53-187. Partea generală | George Antoniu, Tudorel Toader (coord.)

Copyright by UJMAG.ro

Editorul: ”Cele cinci volume de Explicatii ale noului Cod penalelaborate sub indrumarea Institutului de Cercetari Juridice al Academiei Romane, cu colaborarea unor distinsi oameni de stiinta si practicieni, raspund, fireste, nevoilor de cunoastere, aprofundare si intelegere corecta a dispozitiilor din noul Cod penal.

In cuprinsul acestor volume este expus pe larg continutul noilor dispozitii, cu ample referiri la doctrina penala si la practica judiciara in materie. Autorii valorifica in mod competent si documentat gandirea si practica penala din trecutul tarii noastre si, totodata, intrevad caile de perfectionare a legii penale in raport cu dezvoltarea economica, sociala si politica a tarii.

De mare interes sunt si observatiile critice ale autorilor asupra noilor dispozitii penale, precum si sugestiile lor in ceea ce priveste imbunatatirea continutului si a formei de exprimare a acestora. Reflectiile profunde si documentate ale autorilor asupra noilor prevederi penale sunt de natura sa orienteze corespunzator organele care le vor pune in practica, asigurand intelegerea si aplicarea lor unitara.

Publicarea acestor volume va constitui o contributie notabila si la imbunatatirea calitatii activitatii didactice, la intelegerea superioara a institutiilor penale si a mecanismului lor de aplicare.”

Colectivul de autori:
– Tudor Avrigeanu
– Alexandru Boroi
– Versavia Brutaru
– Bogdan Bulai
– Costica Bulai
– Stefan Danes
– Constantin Duvac
– Mioara Ketty Guiu
– Ion Ifrim
– Constantin Mitrache
– Cristian Mitrache
– Ioan Molnar
– Ion Ristea
– Constantin Sima
– Vasile Teodorescu
– Ioana Vasiu
– Adina Vlasceanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.