Procedură penală. Partea generală. Teste-grilă, schițe, scheme | George Coca

Copyright by UJMAG.roAutorul: ”Lucrarea Procedura penala. Partea generala a fost alcatuita avand in vedere propunerile privind tematica si bibliografia concursului de admitere la Institutul National al Magistraturii si de admitere in magistratura, sesiunea august-octombrie 2014, aprobate prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 449 din 3 aprilie 2014 dar si tematica si bibliografia concursului de admitere in avocatura, aprobata prin Hotararea nr. 961 din 27 martie 2014 a Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.

Din experienta de cadru didactic a reiesit ca studentii doresc prezentarea unor institutii sub forma unor scheme sau schite. In acest sens am incercat sa realizez cateva astfel de mijloace de prezentare care sa vina in sprijinul candidatilor la cele doua profesii juridice, respectiv cea de magistrat si cea de avocat.

Dupa fiecare institutie am prezentat testul-grila.
Testele-grila urmeaza structura noului Cod de procedura penala si au ca scop testarea cunostintelor pentru fiecare institutie in parte dar si formarea unui rationament logic. Deopotriva, lucrarea cred ca se adreseaza si poate fi utilizata si de catre absolventii facultatilor de drept care vor sustine examenul de licenta.
Intrebarile au cate trei raspunsuri din care pot fi corecte unul, doua sau toate trei. Nu exista intrebare cu niciun raspuns corect.

Se pare ca metoda testelor-grila a devenit una la moda, desi eu personal nu agreez acest tip de testare a cunostintelor. Dupa parerea mea, singura justificare ar fi aceea ca nu se mai pot face contestatii intemeiate atata vreme cat raspunsurile trebuie sa fie de multe ori cuvant cu cuvant ca in Codul de procedura penala.”