Curs de drept civil. Contracte. Ed. 2 | Liviu Stănciulescu

Dr.civ.Contracte_ed. 2_StanciulescuEditorul: ”Aflata la cea de-a doua editie, lucrarea isi propune sa prezinte sistematizat particularitatile contractelor civile, asa-zise „speciale”.

Cu ocazia primei editii a acestei lucrari, am apreciat ca intrarea in vigoare a noului Cod civil a avut, printre alte merite, si pe acela de a repune in discutia specialistilor principalele institutii de drept privat, in vederea unor eventuale reasezari si reconsiderari. Asadar, la mai bine de doi ani de la intrarea in vigoare a noii reglementari civile, a doua editie a cartii este bazata pe doctrina ce a inceput sa se formeze in materie si este in masura sa marcheze cele mai reprezentative curente de gandire la momentul actual, precum si orientarile practicii.

Pentru o mai buna coordonare cu dreptul comun in materie, lucrarea incepe cu o succinta prezentare a regulilor generale si continua cu o analiza a fiecarui contract, incheind cu o serie de teste grila menite sa fixeze cunostintele dobandite.

Cartea se adreseaza, in primul rand, studentilor facultatilor de drept, dar poate fi de folos oricarei persoane interesate de problematica acestui domeniu.”