Instituții de drept penal. Teste grilă | Petre Buneci, Bogdan Buneci

Copyright by UJMAG.roEditorul: ”Lucrarea Institutii de Drept Penal. Teste grila cuprinde testele grila destinate pregatirii studentilor in vederea sustinerii examenului de licenta la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative. Aceasta reprezinta un sprijin si un instrument util pentru cei care isi testeaza nivelul cunostintelor de specialitate.

De asemenea, acest gen de lucrare, care cuprinde si raspunsurile, nu poate in niciun caz sa suplineasca studiul individual si cunostintele de specialitate pe care absolventii unei facultati de drept trebuie sa le detina in vederea sustinerii licentei.

De remarcat este faptul ca prezenta lucrare este actualizata in functie de ultimele modificari legislative intervenite, respectiv Legea nr. 289/2009 privind noul Cod penal, pusa in aplicare prin Legea nr. 187/2012, publicata in M. Of. nr. 757 din 12 noiembrie 2012, intentia autorilor fiind aceea de a oferi celor interesati intrebari care sa reprezinte un test util nivelului de cunostinte necesar sustinerii unui astfel de examen.

Am apreciat ca este oportun a analiza aspectele consacrate de doctrina in functie de institutiile de drept penal, ce fac parte din programa sustinerii examenului de licenta la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative – Universitatea Ecologica.

Fara a avea pretentia ca au fost cuprinse toate domeniile din partea generala si speciala a dreptului penal, apreciem ca lucrarea reprezinta o sansa pentru cei care sustin examenul de licenta, deoarece au posibilitatea de a-si verifica capacitatea necesara desfasurarii unei bune activitati in domeniul juridic.”