Unitatea naturală de infracțiune în noul Cod penal | Gavril Paraschiv, Ramona-Gabriela Paraschiv, Daniel-Ștefan Paraschiv

Copyright by UJMAG.roProf. univ. dr. George Antoniu: ”Unitatea naturala de infractiune a fost mai putin tratata, in complexitatea sa, pana la aceasta lucrare, de o profunzime deosebita neexistand o monografie exhaustiva referitoare la domeniul abordat. 

In absenta unor reglementari clarificatoare in aceasta materie, monografia este indispensabila in demersul de a crea o practica unitara, in acord cu principiile de drept, referitoare la tratamentul penal aplicabil formelor unitatii naturale de infractiune.

Constient de dificultatile temei studiate, autorul s-a documentat temeinic, valorificand cu profesionalism numeroasele surse de informare romane, cat si un volum relevant din doctrina, legislatia si jurisprudenta altor tari. De asemenea, a folosit vasta experienta pe care a acumulat-o in indelungata activitate desfasurata in cadrul organelor judiciare, beneficiind si de o buna stapanire a materiei de specialitate, ceea ce i-a permis o analiza profunda si cu certe trasaturi de originalitate a problematicii abordate, sugerand noi cai de reflectie, sustinute cu argumente deosebit de pertinente, in preocuparea sa de a regandi si imbogati cunostintele existente.

De altfel, autorii au mai publicat, pe aceasta tema, numeroase materiale relevante, iar lucrarea reprezinta, in ansamblu, un studiu de o certa valoare stiintifica, foarte utila pentru practicienii si teoreticienii dreptului penal, intrucat autorii au reusit sa clarifice numeroase controverse existente in doctrina ori generate de practica neunitara si sa propuna noi rezolvari, justificate si bine documentate, in acord cu reglementarile si principiile de drept, argumentand, cu o logica remarcabila, multiple idei personale, menite a depasi cadrul cunostintelor actuale si sa contribuie la dezvoltarea stiintelor penale.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.