Concurs de admitere la INM și Magistratură 2014. Proba 3. Interviul. Etică și deontologie judiciară. Ghid pentru susținerea interviului | Cristi Danileț

12799_6530_prd.jpgEditorul: ”Visul oricărui absolvent al facultăţii de drept este să devină judecător sau procuror. Importanţa acestor profesii considerate drept elita lumii juridice si garanţiile unui statut de invidiat acordate de stat magistraţilor fac ca în fiecare an numărul concurenţilor pentru ocuparea nobilei funcţii de judecător sau procuror să fie în creştere.

Despre lucrare

Îndrumarul de faţă este menit să ghideze candidaţii în a face faţă cu brio tuturor componentelor interviului pe care îl vor susţine în faţa comisiei de examinare. Cum etica şi deontologia judiciară constituie materie obligatorie pentru auditorii de justiţie si pentru noii magistraţi recrutaţi si dată fiind importanţa acesteia în evoluţia ulterioară a unui magistrat, prezenta publicaţie poate fi utilizată ca material bibliografic şi de judecătorii şi procurorii în funcţie.

Ediţia 2014

Ediţia de faţă aduce la zi legislaţia cuprinsă în lucrare, mai ales în ceea ce priveşte prevederile penale după intrarea în vigoare a Noului Cod penal şi a Noului Cod de procedură penală, şi completează cu informaţii utile pentru ultima etapă a concursului.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.