Investigarea criminalității de afaceri | Alina-Andreia Leția

 Editorul: ”Investigarea criminalitații din domeniul afacerilor reprezinta un joc al inteligenței, al cunoștințelor profesionale și al actualizarii tehnologice, jucatorii aflați pe poziții contrare fiind infractorul si investigatorul. Cred ca tocmai frumusețea acestui joc, caci ce poate fi mai fermecator decat jocul minții a doua sau mai multe persoane care se infrunta, m-a determinat sa realizez aceasta lucrare.

De asemenea, este deosebit de interesant sa vezi și sa analizezi modul in care, pe plan mondial, se creeaza instituții noi, se aduna informații, se coaguleaza eforturi pentru combaterea unui fenomen infracțional extrem de intins și de perfid, pentru ca infracționalitatea din domeniul afacerilor se caracterizeaza prin perfidie, este insidioasa, creeaza rețele infracționale, de specialiști foarte bine pregatiți și devine un modus vivendi pentru faptuitori. 

Un alt motiv care m-a canalizat catre aceasta tema este cel al actualitații criminalitații de afaceri care determina la randul sau apariția permanenta a mijloacelor de combatere și investigare a fenomenului. Practic, criminalitatea se reinventeaza, se modernizeaza și perfecționeaza simultan cu mijloacele de combatere și investigare.”