Dreptul Uniunii Europene. Teste grile și sinteze legislative | Roxana Mariana Popescu

 Editorul: ”Corelarea, in mod inspirat, a sintezelor legislative cu testele tip grila, permite cititorilor o autoevaluare concreta a nivelului de aprofundare a unei astfel de problematici, utilizand raspunsurile pe care, cu generozitate, autoarea ni le pune la dispozitie in partea finala a lucrarii.

Din perspectiva cunoasterii, intelegerii, aprofundarii, dar si a aplicarii informatiilor parcurse, culegerea este deopotriva utila studentilor de la facultatile de drept, relatii internationale si studii europene, limbi straine, administratie publica, stiinte politice, istorie etc., masteranzilor si, bineinteles, doctoranzilor.

Un rol important il are demersul de fata pentru pregatirea in vederea sustinerii concursurilor pentru ocuparea posturilor din mediul public si din cel privat. De aceea, apreciem ca le este extrem de utila functionarilor publici, magistratilor, avocatilor, notarilor, executorilor judecatoresti, practicienilor in insolventa, mediatorilor s.a. La fel de utila le este o astfel de abordare si lucratorilor din mass-media, mediul de afaceri, sistemul bancar din tara, si nu numai.
Nu este de ignorat nici de catre acele persoane care doresc sa se pregateasca pentru a aplica in vederea ocuparii unui post in cadrul institutiilor, organelor, oficiilor si agentiilor Uniunii Europene, unde Romania trebuie sa fie reprezentata de catre cunoscatorii intregii problematici a Uniunii Europene.

Cadrelor didactice care desfasoara activitati de predare ori de seminar le este de mare ajutor culegerea de fata, care sintetizeaza un volum mare de informatii intr-un numar de pagini relativ putine.”