Editorul: ”Lucrarea de fata constituie o sinteza a prelegerilor sustinute la cursul de master si isi propune sa ajute la formarea unei imagini teoretice asupra problematicii expertizelor criminalistice, cu un accent particular pe identificarea autorilor scrisului si semnaturilor. In acest context, sunt prezentate date despre sistemul expertizelor criminalistice din Romania, dar si din alte state, fiind analizate etapele pregatirii, dispunerii, realizarii si validarii acestora.
A dispune realizarea, respectiv a monitoriza executia si a valorifica rezultatele unei expertize criminalistice apar, la o privire superficiala, fie destul de simple, fie ceva apropiat de science-fiction. Departe de aceasta viziune, expertizele criminalistice sunt rodul unei activitati specializate, laborioase, ce trebuie sa indeplineasca nu numai criterii formale, dar si de validitate procedurala, metodologica si, nu in ultimul rand, stiintifica.
Buna pregatire profesionala in diverse domenii (fizica, chimie, constructii de masini, electronica etc.) trebuie, in mod logic, sa fie completata de intelegerea mecanismelor complexe care preced, determina si insotesc activitatile administrarii probelor stiintifice.
Cartea se adreseaza in primul rand studentilor masteranzi, dar poate fi utila si doctoranzilor sau specialistilor aflati deja in activitate.”