Andrei Săvescu: “Am obținut din carte confirmarea că oamenii înțeleg lucrurile diferit, au interese diferite, dar au și interese comune. Unul dintre acestea este să ajungă la o soluție. Negocierea face ca oameni care înțeleg lucrurile diferit și au interese diferite să reușească să ia o decizie comună.
Cartea este foarte interesantă. Deși mă așteptam să fie subversivă, să spună lucruri urâte, este o carte pozitivă. Învață oamenii să obțină rezultate fără să fie agresivi, îi învață să facă lucruri bune. Cartea prezintă din această perspectivă chiar și tehnicile rele, care pot fi folosite pentru a păcăli, pentru a smulge consimțământul.
Eu am aflat lucruri interesante din carte, surprinzătoare chiar, destul de multe. De aceea cred că, pentru aceia dintre dumneavoastră care sunteți tineri, cartea este plină de lucruri interesante și v-o recomand cu căldură.
Autorul este un negociator, în sensul că nu se mulțumește să facă lucruri bune și generoase ci încearcă să-i persuadeze și pe ceilalți să procedeze la fel. Ceea ce este foarte bine în sine, doar că, așa cum știm cu toții, să faci lucruri bune este adesea obositor…
Cartea mi se pare excelentă, am citit-o cu plăcere, ceea ce vă doresc și dumneavoastră.” (extras din cuvântul de prezentare rostit în cadrul festivității de lansare a lucrării)
Editorul: “Negocierea de succes presupune exercițiul ei de către un negociator care, înțelegând principiile specifice, își formează un stil propriu și pregătește minuțios fiecare etapă. Elaborarea strategiei de negociere și alegerea tacticilor și tehnicilor de negociere adecvate sunt activități esențiale pentru obținerea unui rezultat cât mai bun. Întrucât negocierea de afaceri are drept scop încheierea unui contract, consecințele juridice prezintă un loc important în arhitectura negocierii de succes.
Lucrarea reprezintă un instrument primar, dar eficient pentru toți cei ce se angajează în negocieri de afaceri, fie că sunt de profesie juriști sau nu, preocupați deopotrivă, pe de o parte, de obținerea unui rezultat cât mai avantajos pentru ei, dar, pe de altă parte, și de construirea unei relații parteneriale trainice care să satisfacă și interesele celeilalte părți.“