Prin lumea dreptului și a diplomației. Ed. 2 | Ioan Leș

Editura: „Lucrarea de fata nu reprezinta o incursiune stiintifica in lumea atat de fascinanta a dreptului si deopotriva de bogata si interesanta a diplomatiei, ci o incercare de prezentare a unor impresii si trairi ale autorului timp de o jumatate de secol.

Cuprinsul lucrarii. Marturisirile autorului au ca obiect o paleta larga de activitati, incepand de la cele legate de profesiile juridice cu incidenta practica deosebita – avocatura, justitie, notariat si continuand cu activitatea parlamentara, cu cea diplomatica si cu cea universitara.

Lucrarea cuprinde si unele reflectii, mai mult sau mai putin cunoscute, despre perioada de elaborare a Proiectului de Constitutie a Romaniei, dar si despre activitatea diplomatica desfasurata la peste 10.000 km de tara.

Puncte forte. Ca orice demers memorialistic, si cel de fata poate cuprinde, in mod inevitabil sau chiar necesar, si unele reflectii sau judecati de ordin subiectiv. Intr-o societate atat de complexa si de imprevizibila – care se indreapta spre globalizare sau, poate, spre antiglobalizare –, autorul s-a straduit sa ne ofere repere obiective despre lumea justitiei, lumea diplomatiei si despre viata parlamentarului de la inceputul anilor ’90 ai secolului trecut.

Public tinta. Lucrarea Prin lumea dreptului si a diplomatiei este destinata sa ofere si tinerilor, in special studentilor de la facultatile de drept, repere semnificative despre frumusetea unor profesii juridice si despre nobila misiune de a-ti sluji natiunea prin promovarea si aplicarea legii cu devotament, abnegatie si impartialitate, caci nimic nu este <<mai durabil decat ceea ce este fondat pe adevar, justitie si virtute>> (Antoine Claude Gabriel Jobert).”