Editura: „Există o nevoie fundamentală ca cetăţenii să cunoască legile, să le fie explicate, să le înţeleagă. Iar profesia notarială reprezintă tocmai acel intermediar dintre lege – în cazul nostru, legea civilă – şi cetăţean. Înainte de a fi aplicată, legea civilă trebuie să le fie explicată cetăţenilor. Este mult mai uşor să respecţi o lege pe care o înţelegi, decât una ale cărei resorturi nu-ţi sunt cunoscute. O componentă a misiunii corpului notarial se referă tocmai la realizarea educaţiei juridice a cetăţenilor, nu întâmplător, nu sporadic, nu ocazional, ci într-o manieră constantă, permanentă, zilnică, sub umbrela serviciului public. Şi, mai ales, nu în orice domeniu al dreptului, ci în domeniul dreptului civil, trunchiul care ne susţine întreaga viaţă juridică de la naştere, căsătorie, până la deces.
Enciclopedia notarială a familiei (vol. 1, vol.2, vol.3) – un veritabil îndrumar civil simplificat, un manual de educaţie juridică civilă – reuneşte, în scris, în cele 760 de pagini, o bogăţie de informaţii, ordonate pe materii, explicate cetăţenilor într-un limbaj riguros, dar accesibil, însoţite de textele legale aplicabile şi de numeroase exemple şi, poate cel mai important, de o practică notarială verificată.
Această lucrare se prezintă ca o consultaţie notarială colectivă scrisă, centrată în jurul celor trei mari arii de interes ale cetăţenilor – contractele civile imobiliare, moştenirea şi familia -, de care pot beneficia, de acum înainte, tineri sau bătrăni, soţi sau viitori soţi, părinţi şi copii, moştenitori, vânzători sau cumpărători. Fiecare dintre aceştia, indiferent de pregătirea profesională, de experienţă, de vârstă, dispune de un instrument juridic certificat, pe care corpul notarial este convins că a avut datoria să-l pună la dispoziţia cetăţenilor.”