Dreptul comerțului internațional | Elena Alina Oprea

Editura: Dreptul comertului international este o disciplina in continua metamorfoza, asa cum sunt si realitatile pe care intelege sa le reglementeze, sa le securizeze sau sa le orienteze. 
Structurata in patru parti – pluralismul normativ, operatorii de comert international, contractele internationale, arbitrajul comercial international –, lucrarea Dreptul comertului international nuanteaza problematica aferenta fiecareia, scotand in evidenta atat elemente de noutate, cat si aspecte practice. De la legile de blocaj adoptate de Uniunea Europeana la clauzele de integralitate, de la (non-)imunitatea statelor participante in comertul international la jurisprudenta europeana in materie de insolventa transfrontaliera, de la scrisorile de intentie la creditul documentar si fara sa ignore scrisorile de garantie sau arbitrajul, ea incearca sa atraga interesul, dar si sa ofere solutii. 
Prin dezvoltarile teoretice, cartea Dreptul comertului international se adreseaza prioritar studentilor care descopera, la nivel de licenta, sau care aprofundeaza, la nivel de master, disciplina. Prin detalierile pe care le aduce si prin trimiterile la hotarari din jurisprudenta nationala, europeana sau de drept comparat, poate fi un instrument de lucru util si pentru practicienii – avocati, judecatori sau arbitri – care doresc sa exploateze, in activitatea lor de consiliere sau judiciara, regulile, solutiile si referintele indicate.”