Manualul tânărului avocat stagiar sau un altfel de OEPA | Alexandru Silviu Goga

Editura:Te-ai saturat sa fii mereu avocatul diavolului in sala de judecata? E timpul sa iti iei cariera in propriile maini cu <<Manualul Tanarului Avocat Stagiar>>! Acest ghid esential te va invata cum sa jonglezi cu cariera de avocat ca un adevarat Harvey Specter al Romaniei.
Vrei sa stii cum sa impresionezi judecatorii fara sa apelezi la teatralitate? Sau cum sa iti pastrezi calmul cand clientul tau iti spune ca a „<<uitat>> sa mentioneze un detaliu minor, cum ar fi… un alibi? Afla toate acestea si multe altele citind aceasta carte!
De la arta negocierii pana la decodarea limbajului corporal al judecatorilor, aceasta carte este manualul de supravietuire urbana pentru orice avocat stagiar sau orice avocat in general care vrea sa devina stapanul salii de judecata.
Nu lasa ca toga sa te traga in jos! Fii gata sa iti incepi cariera cu dreptul… la propriu si la figurat! Comanda/citeste acum si transforma sala de judecata in propria ta scena!

Cuprinsul lucrarii:
Navigheaza prin complicatul labirint al legii cu o carte care nu se teme sa abordeze cu umor si acuratete provocarile intampinate de avocatii la inceput de drum. Fie ca este vorba de arta de a te imbraca pentru succes sau de a negocia primul tau contract, <<Manualul Tanarului Avocat Stagiar>> iti deschide portile cunoasterii printr-o varietate de subiecte esentiale. De la fiscalitate si contabilitate, prezentate ca o tragicomedie in trei acte, la importanta unei notificari-somatii bine plasate si misterul obtinerii unei autorizatii de constructie, fiecare capitol este o treapta in ascensiunea ta profesionala. Acest manual te inarmeaza cu sfaturi despre cum sa gestionezi prima saptamana, primul client, si chiar si cum sa suporti frustrarile si stresul inerente profesiei. Iti ofera, de asemenea, o privire asupra viitorului avocaturii si te insoteste pas cu pas in construirea unei imagini demne pentru profesia de avocat, abordand chiar si subiecte mai delicate precum sexismul in avocatura si modalitati de combatere a plictiselii. In cele din urma, aceasta carte nu este doar un manual, ci un companion de nadejde pe masura ce navighezi prin apele, adesea furtunoase, ale carierei juridice.

Puncte forte:
<<Manualul Tanarului Avocat Stagiar>> se distinge prin abordarea sa pragmatica si directa, conceputa pentru a <<echipa>> avocatii incepatori cu instrumentele necesare pentru a naviga cu succes in complexitatea lumii juridice. Un punct forte al cartii este realismul cu care trateaza provocarile profesiei, oferind strategii aplicabile si exemple concrete care transforma teoria abstracta in practica viabila. Un alt aspect remarcabil este umorul fin cu care sunt prezentate situatiile des intalnite in practica juridica, facand din invatare un proces placut si memorabil.
Mai mult decat atat, cartea exceleaza in oferirea unei perspective multidimensionale asupra avocaturii, cuprinzand nu doar tehnicile de argumentare si negocieri, ci si elemente esentiale de auto-ingrijire si dezvoltare personala indispensabile pentru o cariera de lunga durata. Accentul pus pe dezvoltarea personalitatii avocatului, constientizarea bias-urilor, precum si sfaturile pentru echilibrarea vietii profesionale cu cea personala sunt de nepretuit. Aceasta lucrare nu se limiteaza la a fi un simplu manual, ci se afirma ca un mentor in forma scrisa, ghidand cititorii cu o mana ferma si un zambet prietenos prin labirintul uneori intimidant al carierei juridice.

Public tinta:
Aceasta carte este un reper pentru tanarul avocat stagiar care paseste cu incantare, dar si cu o doza de incertitudine, in arena juridica. Este ideala pentru absolventii proaspeti de drept, dornici sa-si aseze temeliile unei cariere solide, si pentru avocatii la inceput de drum care cauta sa imbunatateasca nu doar cunostintele juridice, ci si sa-si dezvolte abilitatile de negociere si relationare.”