Viitorul cuvintelor noastre. Digital Services Act. Reguli explicate, studii de caz și exemple practice, pe înțelesul tuturor | Alin Popescu

Editura: Descriere. Cu o abordare accesibila, care imbina analiza riguroasa cu explicatii usor de inteles, cartea <<Viitorul cuvintelor noastre. Digital Services Act. Reguli explicate, studii de caz si exemple practice, pe intelesul tuturor>> reuseste sa faca lumina in complexitatea reglementarilor DSA. Este, cu siguranta, nevoie de carti si proiecte care sa prezinte legislatia si intr-o alta perspectiva. E nevoie ca magia tehnologiei sa fie, si ea, explicata.

Cuprinsul lucrarii. De la reglementari privind continutul online, pana la studii de caz si exemple practice, textul ofera instrumentele necesare pentru a intelege si a facilita adaptarea la noile provocari ale erei digitale.

Puncte forte. Cu un ton prietenos si o abordare pragmatica, aceasta carte reprezinta un ghid esential pentru toti cei care doresc sa inteleaga prevederile DSA, directia in care ne indreptam si rolul pe care il avem in modelarea viitorului.
Asadar, cartea analizeaza prevederile Digital Services Act dintr-o perspectiva actuala, oferind studii de caz, exemple reale si explicatii simplificate, pentru a face totul mult mai usor de inteles pentru cititor.
Autorul, cu o cariera indelungata ca avocat specializat in tehnologie si ca antreprenor digital, ofera o perspectiva integrata asupra relatiilor complexe intre legi, etica si tehnologie. Cartea analizeaza, din toate aceste perspective, felul in care, in viitor, va fi moderat continutul gazduit in mediul online, o actiune cu importanta majora asupra societatii si vietii noastre.
Cartea nu se limiteaza la a fi un comentariu al legilor existente, ci isi propune sa serveasca drept platforma pentru dialogul despre viitorul relatiei intre tehnologie, punand in discutie dileme care vor marca tehnologia si legislatia in anii urmatori.

Public tinta. Scrisa intr-un limbaj clar si accesibil, cartea este destinata nu doar expertilor in drept sau tehnologie, ci si publicului larg.
Aceasta carte a fost construita avandu-i in minte pe oamenii care lucreaza cu legi si vor sa inteleaga tehnologia, dar si pe oamenii care lucreaza cu tehnologia si vor sa inteleaga legile.”