Drept internațional. Partea generală | Diana Botău, Valentin Constantin

Editura: „Nicio disciplina juridica nu a suferit si nu sufera mai drastic si mai complet fuziunea dintre drept si politica, decat dreptul international. De aceea, dreptul international este, intotdeauna, mai mult decat suma regulilor care guverneaza raporturile juridice dintre state. Prezentul volum propune o intalnire autentica a cititorului cu dreptul international public, intr-un context explicativ care tine seama de realitatea complexa in care opereaza acest drept si care ii modeleaza si ii influenteaza aplicarea. 
Perspectiva plurifatetata asupra dreptului international, ancorata in considerente de ordin juridic, politic, socio-economic, diplomatic etc., pastreaza, in permanenta, o distinctie clara intre ceea ce este dreptul international azi, ceea ce poate fi si, eventual, ceea ce ne-am dori sa fie (dar nu este sau nu poate fi).
Lucrarea se adreseaza atat celor aflati la prima intalnire teoretica cu dreptul international public, cat si celor care cauta sa aprofundeze continutul si valentele unor regimuri juridice de drept international general. Pentru ca aceasta carte nu ocoleste nuantele si nici intrebarile dificile.”