Dreptul roman | Constantin Hamangiu, Matei G. Nicolau

Av. drd. Alin-Gabriel Oprea: „Initiativa reeditarii primului volum al cursului de Drept roman, publicat initial in anul 1930 la Editura Librariei Socec & Co, in colectia Biblioteca Universitara de Drept «Pandectele Romane», reprezinta o incercare de recuperare a spiritului profund al dreptului, situat, evident, in afara pozitivismului juridic.

Lucrarea propusa astazi spre reeditare a avut destinul nefericit  de a ramane cvasinecunoscuta in peisajul juridic autohton, putini juristi contemporani cunoscand faptul ca celebrul civilist Constantin Hamangiu a publicat o lucrare de Drept roman.

Cititorul trebuie avertizat in prealabil ca prezenta lucrare necesita un oarecare exercitiu de aprofundare din partea celui care doreste sa o parcurga. Cu toate acestea, cititorul perseverent va fi pe deplin rasplatit pentru eforturile sale, pentru ca va sesiza in scurt timp ca volumul este plin de viata. Intr-adevar, cei care vor parcurge paginile cartii vor fi realmente fascinati de modalitatea in care autorii au reusit, acum aproape un secol, sa transforme atat de abstractul drept roman intr-o istorisire captivanta.”

Mai multe detalii despre ediția îngrijită de av. drd. Alin-Gabriel Oprea aici: Dreptul roman are aptitudinea de a reflecta un drept universal și imuabil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.