Prescripția extinctivă. Practică judiciară comentată | Laura Vlăducă

Editura:Despre lucrare: Lucrarea constituie o veritabila culegere de jurisprudența, avand ca obiect de analiza instituția juridica a prescripției extinctive. Aceasta cuprinde jurisprudența relevanta in materia prescripției extinctive, atat a Inaltei Curți de Casație și Justiției, cat și a instanțelor din țara

Cuprinsul lucrarii: Lucrarea este compusa din mai multe capitole, care trateaza jurisprudența in materiile in care este incidenta prescripția extinctiva. Astfel, primul capitol trateaza prescripția extinctiva in raport cu dreptul civil, iar cel de-al doilea capitol se axeaza pe litigiile cu profesioniști. Cel de-al treilea capitol se indeparteaza de dreptul privat, tratand instituția prescripției extinctive in raport cu dreptul administrativ, mai exact prin raportare la contenciosul administrativ și fiscal. Cel din urma capitol, al patrulea, releva implicațiile pe care prescripția extinctiva le are in dreptul muncii și securitații sociale.

Puncte forte: Structura lucrarii permite cititorului sa urmareasca spețele cu ușurința, precum și sa identifice aspectele concrete incidente in tratarea prescripției extinctive in dreptul privat și nu numai. Referințele privitoare la hotarari ale Curții Constituționale, precum și la hotararile instanțelor europene transforma lucrarea intr-un instrument indispensabil unui jurist. Tratand atat aspecte din dreptul privat, cat și din dreptul public, lucrarea ofera soluții concrete in mai multe materii de drept.

Publicul ținta: Lucrarea se adreseaza deopotriva practicienilor dreptului, magistrați, avocați sau consilieri juridici. Cu toate acestea, ea poate sa constituie o referința importanta și pentru studenții facultaților de drept din anii I, II, III și IV, cuprinzand aspecte privitoare la implicațiile pe care prescripția extinctiva le are in materii intalnite in toți anii de facultate. De asemenea, din perspectiva subiectului pe care il trateaza, lucrarea constituie și o valoroasa referința bibliografica in realizarea lucrarilor de licența, disertație și chiar a tezelor de doctorat.”