Viața după drept. Cum îți așterni, așa dormi | Mihai Adrian Hotca

Av. prof. univ. dr. Mihai Adrian Hotca: “Am încercat să poziționez personajele în diferite ipostaze ulterioare finalizării studiilor academice. Mai exact, narațiunea începe cu o descriere a circumstanțelor balului de absolvire, continuă cu diferite întâmplări – unele benigne, altele maligne –, apoi încearcă să-i însoțească pe eroi în viața socio-profesională și se încheie cu întâlnirea de zece ani de la absolvire, prilej de bilanț și rememorat momente speciale.

Momentul reîntâlnirii foștilor studenți constituie atât un prilej al revederii sau al depănării unor amintiri, cât și, mai ales, ocazia prin care aceștia, deveniți între timp profesioniști ai Dreptului, dau de seamă referitor la talanți. Ei au oportunitatea ca, după un deceniu de activitate, să prezinte în fața colegilor și a profesorilor realizările și eșecurile, să facă relatări succinte din viața personală și să-și propună noi obiective.
Vom vedea câtă imunitate socială au dobândit foștii studenți și cât le-a folosit aceasta după absolvire, când s-au izbit de realități.”