Editura: „Monografia reprezinta o evaluare aprofundata a reglementarii și aplicarii practice a celui mai eficient, insa controversat instrument de cooperare judiciara internaționala in materie penala, mandatul european de arestare.
Oferind un conținut comprehensiv și combinand atat aspecte teoretice, dar mai ales practice, lucrarea acopera toate problemele importante legate de mandatul european de arestare.
Astfel, in cuprinsul lucrarii a fost acordata atenție aspectelor de ordin procedural privind emiterea și executarea mandatelor europene de arestare, dar și unor aspecte specifice, cum ar fi principiul recunoașterii reciproce, motivele de refuz al executarii, abolirea dublei incriminari sau protecția drepturilor fundamentale ale omului.
Analizarea in detaliu a reglementarilor europene și a legislației naționale, a doctrinei și a jurisprudenței face ca lucrarea sa fie un instrument util tuturor celor implicați ca practicieni in mecanismul mandatului european de arestare, deopotriva autoritați judiciare și avocați care reprezinta și consiliaza persoanele care fac obiectul procedurii de predare. In plus, informațiile pe care lucrarea le ofera pot genera un interes academic, care sa constituie punctul de plecare pentru alte investigații științifice intr-un domeniu atat de important.”