Teste-grilă și exerciții pentru examenul de admitere la Facultatea de Drept, Universitatea din București: Limba română | Maria Copilău, Roxana Tudorescu

Editorul: ”Prezenta lucrare a luat naștere ca urmare a unei frumoase colaborări între Editura Universul Juridic și studenții Facultății de Drept, Universitatea din București. Unică, prin exercițiile și grilele atent selectate, asociate cu tematica de admitere la Facultatea de Drept, aceasta reprezintă o provocare, stimulând și gestionând atât cunoștințele, cât și emoțiile specifice acestui examen de admitere.

Lucrarea reprezintă eforturile sincere ale foștilor elevi, asemenea dumneavoastră, actuali studenți și viitori juriști, în vederea pregătirii pentru examenul de admitere la Facultatea de Drept, Universitatea din București. Aceasta este structurată în unsprezece capitole (despărțiri în silabe, forme de genitiv-dativ, forme de plural, accentul, cuvinte compuse, abrevieri, forme libere, omofone, cuvinte invariabile, pleonasme, neologisme), fiecare dintre acestea fiind împărțit, la rândul lui, în două părți, prima parte cu exerciții, iar a doua parte cu grile.

De asemenea, sperând să vă încurajeze în demersul dumneavoastră și să vă motiveze, autorii v-au împărtășit, în câteva rânduri, experiențele și tehnicile proprii privind pregătirea pentru examenul de admitere, motivele pentru care au ales același drum, precum și primele impresii ale vieții de student, viitor jurist.

Vă dorim succes și inspirație, sperând să aveți și dumneavoastră succesul autorilor lucrării!

COPILĂU, MARIA – prima studentă admisă la Facultatea de Drept, Universitatea din București, în sesiunea iulie 2019.

TUDORESCU, ROXANA – prima studentă admisă la Facultatea de Drept, Universitatea din București, în sesiunea iulie 2020.

Lucrarea a fost revăzută de profesor Georgeta Popescu și de Școala de Gramatică.”