Dincolo de divorț e India | Rodica Constantinovici

dincolo_de_divort_e_indiaEditorul: Dincolo de divorț e India sau dincolo de iluzia lumii e conștiința este mesajul central al acestei cărți. Dacă divorțul este privit, din punct de vedere juridic, ca un demers procesual sau administrativ ori, din punct de vedere social, ca un eșec, autoarea înfățișează dimensiunea spirituală a divorțului privit ca o experiență purificatoare și deschizătoare de înțelesuri profunde ale vieții.

Aceasta este o poveste autentică și s-a scris aproape spontan în procesul divorțului autoarei de „marea iluzie a lumii”, de Leelasau Maya. Autoarea își dezvăluie cu generozitate trăirile, iar cartea cuprinde descrieri decupate din experiența ei, cu accent pe călătoria interioară către întâlnirea cu Sinele, cu Adevărul, cu Arunachala…

 Totodată, descrierea unora dintre schimbările prin care a trecut societatea românească după ieșirea din comunism, a provocărilor experienței de imigrant sau a celor intrinseci rolurilor jucate de autoare adaugă dinamism și savoare lecturii, așa încât, odată începută, nu poate fi abandonată, iar odată terminată, se cere recitită.”